BABANAPLÓ

Drága olvasóim! Kedves érdeklődők!

Először is szeretném szívből megköszönni nektek, hogy a terhességem alatt végig velem tartottatok. Mikor a blogba belevágtam, még nem is sejtettem, hogy ennyire támogató és összetartó olvasótábor szerveződik majd köré, akik a legnehezebb pillanatokban is erőt adnak nekem. Hihetetlen jó közösség gyűlt itt össze, amiért végtelenül hálás vagyok… köszönöm nektek azt a rengeteg sok támogató üzenetet, kommentet, tanácsot, privát emailt, amit az elmúlt időszakban küldtetek. Nagyon-nagyon sokat jelentettek! 

Nina születésével most eljött az ideje, hogy átgondoljam, tudom-e vállalni a “folytatást” vagyis a babanaplót. Kedvem volna hozzá (hisz ismertek), mert annyi mindent lehetne írni Róla, arról, hogyan csiszolódik össze a tesóival (és ők vele), hogyan változik a családi dinamika, hogy veszi a Kicsi a tesót és az ovit, hogyan birkózunk meg a két szülő dolgozik négy gyerek mellett felállással és a sort még sokáig lehetne folytatni…

Egyedül az idő a szűk keresztmetszet.

Épp ezért úgy döntöttem, hogy első körben csak Nina féléves koráig merem vállalni a naplóírást. Azért épp eddig, mert 

– ha minden igaz, novembertől újra dolgoznom kell

– a nyári szünetben jobban ráérek írni, mintha iskolaidő lenne

– és hogy meglássam, hogy alakul a dolog, mennyire fér bele a mindennapi teendők mellé egy kisbabás napló.

Mivel a fél év az pontosan 26 hét, és az utóbbi időben nekem bevált, hogy egy hetet kettéosztva írok meg, szerintem minimum negyven poszttal akkor is számolhatunk, ha lesznek olyan hetek, ahol idő hiányában csak egy bejegyzés megy ki. (Összehasonlításképp: a mostani naplóban max 35-40 bejegyzést terveztem, és mindjárt hatvannál járok :D) A lelkiismeretességgel nem lesz baj, ezt, akik itt vagytok, mind tudjátok. 

Bejegyzésenként ismét száz forinttal számolva ez kb 4000 Ft-ra (jelenlegi árfolyamon 10,7 euró) jön ki. Kérlek ne gondoljatok pénzéhesnek, de – főleg jelen helyzetünkben – nagyon jól jön nekünk a napló olvasóitól érkező hozzájárulás, úgyhogy a tartalom továbbra is fizetős lesz. 

Az ehhez tartozó linket itt találjátok:

gofundme.com/nina-gyujtese

A gyűjtésből első körben a kisasszony újszülött fotózását szeretném finanszírozni, aztán meglátjuk, hogy a blog fejlesztésére is marad-e belőle.

Köszönöm, ha ismét támogatsz, de részemről nincs harag akkor sem, ha ez most nem fér bele. A naplóhoz bármikor hozzá lehet járulni később is – aki pedig előfizet, az visszamenőleg is olvashat, csakúgy, mint a terhesnaplónál.

Emellett arra kérlek titeket, terjesszétek minél több fórumon, minél több ismerősnek, anyatársnak, hasonló helyzetben lévő, külföldi magyar anyukának, hogy a blog létezik és hogy nézzenek rá, olvassanak bele, hátha megtetszik nekik is. Tudom, hogy ez az “ügynökösködés” nem jön mindenkinek csípőből (nekem sem), de nagyon jó lenne, ha tovább nőne a közösség és új nézőpontok, új arcok is feltűnnének a törzsgárdában 🙂 Aki pedig “hoz magával még egy embert”, annak mennyiségi kedvezmény jár az előfizetésből 😛 

És még két dolog, amit előre jelezni szeretnék:

bár a szüléstörténetet először itt fogom publikálni, ahogy ígértem is, de aztán reményeim szerint a BA-n is megjelenik majd – feltéve, hogy ebben Tündéék is partnerek lesznek. Most akarok írni nekik, hogy megbeszéljük, ez hogyan történhet meg. Tehát ne lepődjetek meg.

Illetve szükségem lesz most pár napra, vagyis a babanaplót egy kis csúszással fogom csak kezdeni – aztán majd beérem magam újra az időben. Már írom a főbb történeseket, de szerintem csak május második felében fogom tudni őket rendesen kirakni.

Csak remélni tudom, hogy nektek is legalább annyi örömötök telt a bejegyzések olvasásában, mint nekem a megírásukban – és hogy a “Shadow család” kalandjait a jövőben is olvasásra érdemesnek tartjátok. 

Barátsággal:

Shadow

Shadow

Szerző: Shadow

Az oldal fenntartója és egyben szerkesztője, írója.

285 thoughts on "BABANAPLÓ"

Vélemény, hozzászólás?